Trinitas – Duplex Radio-TV (22 aprilie 2013)

Octavian Bâlea și Dan Gheorghe, au fost invitați luni, 22 aprilie, la emisiunea TRINITAS Duplex Radio-TV pentru a discuta despre cartea “Transnistria: temnița limbii române”.

Înregistrarea emisiunii TRINITAS Duplex Radio-TV poate fi urmărită aici!

Share
Etichetat cu: , , , ,
Postat în Media

Antena 3 – Secvențial cu Adrian Ursu (21 aprilie 2013)

Eleonora Cercavschi (Director Liceul Ștefan cel Mare și Sfânt), Ion Iovcev (Director Liceul “Lucian Blaga”) și Octavian Bâlea (unul dintre autorii cărții “Transnistria: temnița limbii române”), au fost invitați luni, 22 aprilie 2013, la emisiunea Secvențial cu Adrian Ursu de la Antena 3 pentru a discuta despre situația școlilor cu predare în grafia latină din Transnistria și despre cartea “Transnistria: temnița limbii române”.

Înregistrarea emisiunii Secvențial cu Adrian Ursu poate fi urmărită aici!

Share
Etichetat cu: , , , , ,
Postat în Media

Știre Antena 3 – Devastarea Liceului Lucian Blaga din Tiraspol (21 aprilie 2013)

Ion Iovcev, directorul Liceului Lucian Blaga din Tiraspol, a prezentat, duminică, în cadrul emisiunii “Secvenţial“, imagini de coşmar care arată traseul unei poveşti extrem de zbuciumate şi cum a fost devastat liceul pe care îl conduce.

Fragmentul poate fi urmărit aici!

Share
Etichetat cu: , ,
Postat în Media

România liberă (15 aprilie 2013)

Romania_Libera_Transnistria_epublioArticol despre lansarea cărții “Transnistria: temnița limbii române” publicat în ziarul România liberă de luni, 15 aprilie 2013.

Articolul poate fi citit integral aici!

Share
Etichetat cu: , , ,
Postat în Media

File de jurnal – ziua II

Lecție despre curaj. Și demnitate.

O zi plină, cu adevărat, începută la 9:30, la Ministerul Educației, și finalizată la Universitatea Politehnică, în jurul orei 17:00, dar peste tot în compania unor oameni deosebiți. Dimineață, întâlnire între câțiva dintre directorii din Ministerul Educației, din poziții-cheie în instituție, și oaspeții din Transnistria. Întrebarea de bază este legată de ceea ce poate să facă România pentru ultimele opt școli românești din Transnistria. Citește mai mult

Share
Etichetat cu: , , ,
Postat în Blog

Eveniment lansare “Transnistria: temnița limbii române”

Imagini de la lansarea oficială a cărții digitale “Transnistria: temnița limbii române”. Evenimentul a avut loc joi, 18 aprilie 2013, la Clubul Țăranului Român alături de autorii: Dan Gheorghe și Octavian Bâlea și în compania invitaților noștrii speciali: Eleonora Cercavschi, Ion Iovcev și Constantin Sucitu.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi într-un număr așa de mare!

Fotografii realizate de Cătălin Săvulescu.

Share
Etichetat cu: , , , , ,
Postat în Blog

Înregistrare Radio România Internațional

Pentru cei interesați, înregistrarea cu Dan Gheorghe și Octavian Bâlea de pe Radio România Internațional este disponibilă aici!

Share
Etichetat cu: , ,
Postat în Media

Ora de veghe | Trasnistria: temnița limbii române (15.04.2013)

Pentru cei care nu au prins în direct, vă propunem înregistrarea emisiunii “Ora de veghe” găzduită de Nicoleta Savin și difuzată pe postul Nașul TV, Luni 15 Aprilie 2013. Emisiune prilejuită de lansarea cărții digitale “Transnistria: temnița limbii române”!

Share
Etichetat cu: , , ,
Postat în Media

File de jurnal – ziua I

transnistria_temnita_limbii_romane_nasul_tv

Lacrimile Transnistriei. La București

Dacă mai era nevoie de încă un motiv pentru care trebuia scrisă cartea despre Transnistria, atunci cu siguranță că acesta a fost chiar în prima zi în care profesorii din stânga Nistrului au ajuns la București. Citește mai mult

Share
Etichetat cu:
Postat în Blog

Invitație la dezbatere

epublio_dezbatere_accesul_la_educatie

epublio, Editura Filos și autorii cărții „Transnistria: temnița limbii române”, Dan Gheorghe și Octavian Bâlea, vă invită la o dezbatere despre îngrădirea accesului la educație în Republica Separatistă Transnistreană. Evenimentul va avea loc vineri, 19 aprilie 2013, ora 19:00, la Libăria Predania (Str. Vulturilor 8 – zona Hala Traian).

Citește mai mult

Share
Etichetat cu: , , ,
Postat în Comunicat de presa